WASTIPS DUBARRY

Het Leer

Het leer dat gebruikt wordt voor de Dubarry laarzen is speciaal behandeld, waardoor het waterafstotend is, snel droogt en zacht en soepel blijft. Regelmatig onderhoud zorgt voor een lange levensduur van uw Dubarry laarzen.

Reinigen van de laarzen

Als de laarzen vies zijn door modder, vuil, zout, zuur enz., moeten de laarzen onder de kraan met ruim helder water en een borstel schoongemaakt worden. Sterk vervuild leer kan gereinigd worden met de Dubarry Cleaner, daarna goed afspoelen met helder water. 

Het Gore-tex® membraan dat de laarzen waterdicht maakt, zit direct achter het leer en is voorzien van miljarden microporeuze poriën. Door zoutkristallen ten gevolge van transpiratie kunnen deze poriën verstopt raken en daarmee de ademende werking blokkeren.

 Het is daarom aan te raden de binnenkant van de laarzen minimaal eens per jaar uit te spoelen met water en een zachte zeep (baby­shampoo). Het is belangrijk dat de laarzen behandeld worden met Gore-tex® gekeurde verzorgende producten, zoals de speciale lijn van leerverzorgende producten van Dubarry. Deze producten bevatten weinig tot geen olie.

Drogen van het leer

Na het reinigen, moeten de laarzen eerst minimaal 48 uur aan de lucht drogen. Om de vorm goed te behouden kunt u een spanner en kranten gebruiken.

Behandelen en voeden van het leer

Om het leer mooi en soepel te houden en/of de waterafstotende eigenschap te versterken,  kunt u Gore-tex® producten gebruiken.

Glad, glanzend leer kan behandeld worden met de Dubarry Conditioner. Geschuurd leer (de schacht van de laars) kunt u af en toe behandelen met de Dubarry Protector Spray. Om het ruwe karakter van het leer te behouden GEEN crème gebruiken. 

Bij te dik of te vaak aanbrengen wordt het leer namelijk veel donkerder en gaat het glanzen.